Je bent hier:

Goud verkopen

Heeft u oude gouden sieraden, horloges, munten en andere gouden voorwerpen die u wilt verkopen? Dan bent u bij Gotu Diamant aan het juiste adres. Wij kopen goud in volgens de dagkoers. 

Bent u benieuwd naar hoeveel uw goud waard is? Breng dan een bezoek aan onze winkel, met uw goud, zodat wij dit kunnen taxeren. U hoeft hier geen afspraak voor te maken, wél raden wij het aan om vroeg op de dag te komen en/of aan het begin van de week. Op deze momenten is het vaak rustiger, waardoor u minder lang hoeft te wachten. 

goud verpanden voor geld

Goud inwisselen: wat kan ik verkopen?

Goud is er in vele soorten en maten, zoals bijvoorbeeld sieraden, gouden munten, horloges en andere soorten gouden voorwerpen. U kunt voor het inruilen van al deze producten bij Gotu Diamant terecht. Bij Gotu Diamant kopen wij namelijk een breed scala aan gouden voorwerpen in. Let op: wij kopen alleen goud in, en bij het taxeren berekenen wij dan ook enkel het goud. Edelstenen, kralen en andere soorten edelmetaal (zoals zilver en brons) halen wij daarom van het totale gewicht af. 

Vaak wordt er een minimum van vijf gram gehanteerd voor het verkopen van goud, maar daar doen wij niet aan bij Gotu Diamant. Voorwerpen die lichter zijn dan vijf gram, kunt u bij ons ook gewoon verkopen.

 

De voordelen van goud verkopen

Het verkopen van goud kan verschillende voordelen bieden, waardoor het een aantrekkelijke optie kan zijn voor mensen die willen opruimen, extra geld willen verdienen of hun collectie willen voorzien van een upgrade. We hebben de voordelen op een rijtje gezet:

  • Ontvang direct geld: liever niet lenen? Of heeft u snel geld nodig? Dan is het verkopen van uw gouden sieraden één van de beste manieren om gemakkelijk aan geld te komen. U mag zelf kiezen of u het geld contant wenst te ontvangen. Want het is ook mogelijk om het geld over te maken naar uw bankrekeningnummer. U zegt het, en wij doen het!
  • Financiële flexibiliteit: heeft u onverwachte kosten gemaakt? Een rekening wat net even niet goed uitkomt? Of net niet genoeg gespaard om uzelf te verwennen? Door goud in uw bezit te hebben, is er nét even wat meer financiële flexibiliteit. U bent weerbaarder voor verrassingen én u kunt gemakkelijker meebewegen in de vele mogelijke scenario’s.
  • Upgrade uw sieraden: bevalt uw huidige collectie sieraden niet meer? Ook dat is een reden om uw gouden sieraden  te verkopen. Upgrade of update uw collectie, zodat deze meer aansluit op uw vernieuwde smaak in sieraden of die beter passen bij uw nieuwe lifestyle.
  • Draag bij aan duurzaamheid: wilt u actief bijdragen aan duurzame praktijken? Door uw goud te verkopen, vermindert u de vraag naar nieuw gewonnen of vervaardigde materialen. Alle kleine beetjes kunnen uiteindelijk een groot verschil maken!
  • Een (emotioneel) hoofdstuk afsluiten: heeft u sieraden van emotionele waarde? In sommige gevallen kan het verkopen van sieraden afsluiting bieden, vooral als de stukken sentimentele waarde hebben uit een eerdere relatie of periode in uw leven. Het loslaten van dergelijke items kan symbool staan voor vooruitgang en het loslaten van het verleden.

Hoewel het verkopen van sieraden veel voordelen biedt, blijft het wél belangrijk om weloverwogen beslissingen te nemen. Voer goed onderzoek uit en kies een betrouwbare koper of platform die u een eerlijke prijs biedt.  

Benieuwd of nieuwsgierig naar wat u kunt krijgen? Neem uw goud mee én een geldige legitimatiebewijs (rijbewijs, ID-kaart of paspoort). Afspraak maken is niet nodig, bekijk onze openingstijden en plan uw volgende bezoek!