Je bent hier:

Goud verpanden

Tijdelijk geld nodig? Kom dan bij ons langs om uw sieraden of goud te verpanden. Verpanden, ook wel belenen genoemd, is een kredietvorm waarbij uw waardevolle objecten als onderpand dienen. Als onderpand voor het belenen accepteren wij alle soorten sieraden, munten, horloges en gebruiksvoorwerpen van goud.

Goud verpanden in Rotterdam

Bij Gotu Diamant kunt u met een gerust hart uw goud verpanden. U heeft meteen cash op zak en wij zullen ervoor zorgen dat uw goud veilig wordt bewaard.

goud verkopen

De voordelen van goud verpanden

Als u op korte termijn geld nodig heeft, biedt het verpanden van goud meerdere voordelen, namelijk:

Direct contant geld: in tegenstelling tot bij een normale lening, krijgt u bij het belenen van geld direct contant geld en is er geen noodzaak voor kredietcontroles en langdradige aanvraagprocedures. Wanneer u uw goud verpand bij Gotu Diamant, krijgt u direct contant geld mee na de taxatie van uw sieraden. 

Geen BKR controle: pandjeshuizen vereisen geen kredietcontroles, dus of u in aanmerking komt voor een pandlening, is uitsluitend gebaseerd op de waarde van de sieraden die u als onderpand aanbiedt. 

Geen impact op uw kredietscore: pandleningen worden niet gerapporteerd aan kredietbureaus, hierdoor heeft het verpanden van uw sieraden geen effect op uw kredietscore, ongeacht de uitkomst van de lening.

Privacy: door uw sieraden te verpanden, heeft u discreet toegang tot geld. U hoeft uw financiële situatie of redenen voor het aanvragen van een lening aan niemand bekend te maken, zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Flexibele betalingsvoorwaarden: Wij bieden flexibele betalingsvoorwaarden, zo kunt u zelf de termijnen kiezen, variërend van enkele weken tot 4 maanden (mét de mogelijkheid om te verlengen). Door deze flexibiliteit kunt u de lening afstemmen op uw financiële omstandigheden.

Geen verhaal wegens wanbetaling: wanneer u de pandlening niet kunt terugbetalen, zijn er geen juridische of financiële gevolgen (behalve het verbeuren van uw sieraden). Uw kredietscore blijft onaangetast en de schuld volgt u niet.

Eigendomsvoorbehoud: bij het verpanden van uw sieraden, behoudt u de eigendom van het item én wordt het veilig bewaard door het pandjeshuis (totdat de lening is terugbetaald). Dit betekent dat u uw sieraden op elk gewenst moment kunt terugvorderen door de lening en de opgebouwde rente af te betalen.

Verkoop vermijden: door uw sieraden te verpanden, kunt u een lening krijgen terwijl u nog steeds uw waardevolle stukken in bezit houdt. Dit kan voordelig zijn als uw sieraden van sentimentele waarde zijn of als u denkt dat de waarde in de loop van de tijd zal stijgen.

ringen van surinaams goud

De voordelen van goud verpanden in het kort

Samenvattend biedt het verpanden van uw sieraden een handige, toegankelijke en discrete manier om snel toegang te krijgen tot contant geld zonder dat er kredietcontroles of lange keuringsprocessen nodig zijn. 

Hierdoor kunt u in uw financiële behoeften op de korte termijn voorzien terwijl u het eigendom van uw waardevolle sieraden behoudt, waardoor het voor veel mensen een praktische oplossing is. Om een positieve ervaring te garanderen, is het echter van cruciaal belang dat u een gerenommeerd pandjeshuis kiest en de voorwaarden en kosten die aan de pandlening zijn verbonden volledig begrijpt.