Je bent hier:

Surinaamse Sieraden

Sinds 1996 verkopen wij bij Gotu Diamant Surinaamse sieraden. Wij geven onze klanten professioneel advies en beschikken over een ruim assortiment. Wilt u een uniek en persoonlijk sieraad laten maken? Dan bent u bij Gotu Diamant op het juiste adres.

Surinaamse Sieraden Rotterdam

Onze winkel is gelegen aan de 1e Middellandstraat 94A te Rotterdam en wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend. Kom gerust bij ons langs om ons assortiment te bekijken, voor reparaties, maatwerk sieraden en meer. Geld nodig? Bij ons kunt u eventueel ook onder andere goud verkopen en goud verpanden

Van mattenkloppers, piet-piet hangers, alakondre kettingen, slaven armbanden en meer, bij Gotu Diamant hebben we alles in huis. 

Video afspelen over ringen gemaakt door gotu diamant

In termijnen betalen? Dat kan!

Soms dan kan het zo zijn dat uw droomsieraad net even te duur is om het in één keer af te kunnen betalen. Wij begrijpen dat dit jammer kan zijn, daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid om in termijnen te betalen. De termijnen bespreken we graag met u in de winkel, maar meestal wordt het bedrag in een periode van drie tot uiterlijk zes maanden afgelost. Betalingen kunnen worden gedaan in de winkel, maar u kunt ook de termijnen overmaken. Veel klanten maken hier gebruik van, waaronder onze klanten uit het buitenland zoals België en Frankrijk. 

armbanden van surinaams goud

Wat Surinaamse sieraden zo bijzonder maakt

Surinaamse sieraden zijn een prachtige samensmelting van culturele diversiteit, symboliek en vakmanschap. De sieraden hebben een unieke en kenmerkende stijl, deze stijl weerspiegelt de rijke cultuur en het erfgoed van Suriname. 

Surinaamse sieraden worden meestal vervaardigd uit goud en zilver, en zijn bijzonder populair in 18 karaat en 14 karaat goud. Het verschil tussen 18 karaat en 14 karaat ligt met name in de puurheid van het stuk sieraad. Hoe hoger het karaat is, hoe zachter het goud is. Dat komt omdat goud van nature een zacht edelmetaal is. In andere woorden: 14 karaat is vaak iets steviger dan 18 karaat. 

Echter, bij Surinaamse sieraden hebben de sieraden van een hoger karaat meestal de voorkeur (zoals sieraden vervaardigd in 18 karaat goud). Dit komt onder andere door: 

  • Een hoger percentage zuiver goud: hierdoor is het sieraad per gram meer geld waard en behoudt het sieraad haar waarde. Bovendien houden veel mensen van de diep geel-gouden kleur, wat bij 18 karaat meer naar voren komt.
  • Een symbool van welvaart en prestige: in de Surinaamse cultuur wordt goud beschouwd als een symbool van welvaart en status. Door een mooi sieraad van een hoog karaat goud te dragen, kunnen mensen hun welvaart tonen zonder hier iets over te hoeven zeggen. 
  • Een perfect erfstuk: Surinamers hechten in het algemeen veel waarde aan langdurig gebruik en doordat goud waardevast blijft ten opzichte van andere goederen, zijn Surinaamse sieraden perfect geschikt als erfstuk.
  • Financiële flexibiliteit: Surinamers zijn geen onbekende als het gaat om goud. Al generaties lang leren zij sinds kleins af aan van hun grootouders en ouders om in goud te beleggen. In goede tijden kunt u gouden sieraden kopen om te dragen, of kunt u erin beleggen als een investering. Maar ook in slechte tijden is er voor goud een goede bestemming. U kunt namelijk ook uw goud verkopen of goud verpanden. Zo bent u weerbaarder tegen verrassingen.

Wat is Surinaams goud?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat Surinaams goud is en wat dit nou precies inhoudt. Een van de meest herkenbare punten aan Surinaams goud, is de gelige kleur van het goud. De gelige kleur is te danken aan het mengproces van Surinaams goud. Bij Surinaams goud wordt er meer koper dan zilver gemengd met puur goud. Daarnaast wordt in Nederland meer zilver dan koper vermengd, waardoor de kleur bleker is. Ook zijn in Nederland sieraden van 14 karaat goud gebruikelijker. 

De meeste goudsmeden gebruiken een formule om goud te mengen om het gewenste karaat te behalen, zo gebruiken wij bij Gotu Diamant ook een eigen (geheime) formule voor het vervaardigen van Surinaams goud. Deze formule gebruiken wij al sinds 1996. 

Wij hebben het proces in eigen handen, hierdoor zijn wij in staat ons goud goed te controleren op kwaliteit én productieniveau aan te sturen waar nodig. Nadat het goud is vervaardigd, sturen wij ons goud op naar Waarborg Holland in Gouda voor een onafhankellijke analyse. Hier profiteren onze klanten uiteindelijk van, want dat betekent dat ze bij Gotu Diamant altijd écht goed goud kopen. 

goud smelten bij gotu diamant

Onze collectie

Bekijk een greep uit onze collectie.

Surinaamse ringen
Mattenkloppers, piet piet ringen en meer. Bij Gotu Diamant hebben we het in huis.
Surinaamse kettingen
Van de ala kondre ketting, tot de rolex, keizer ketting en meer. Bezoek onze winkel en bekijk ons assortiment.
Surinaamse armbanden
Op zoek naar een armband van Surinaams goud? Wij hebben boei armbanden, slavanarmbanden en meer.
Previous slide
Next slide